Îmbogățește gustul salatelor cu o delicioasă maioneză de post cu cartofi sau cu muștar!
Ingredientele pentru maioneza cu cartofi: 2-3 cartofi (1 țelină mare), 1 lingură cu muștar, zeamă de lămâie, sare, piper, ulei.
Mod de preparare
1. Curăță cartofii (sau țelina) și fierbe-i în apă cu sare. Când furculița pătrunde ușor în legume, scurge-i de apă și lasă-i să se răcorească.
2. Trece-i printr-o sită fină și pune într-un castron piureul fin.
3. Adaugă muștarul și o lingură cu ulei, amestecând ușor cu o lingură de lemn. Dacă este cazul, mai adaugă ulei, treptat, pănă se leagă și capătă consistența unei maioneze.
4. Presară sare și piper după gust și zeamă de lămâie.
Ingredientele pentru maioneza cu muștar: 2 linguri cu amidon (sau făină), 100 ml apă, 1-2 linguri cu muștar, zeamă de lămâie, ulei, sare
Mod de preparare
1. Desfă amidonul într-un pic de apă si pune pe foc restul de lichid să se înfierbânte.
2. Când dă în clocot, toarnă amidonul diluat și amestecă bine să nu se lipească.
3. După un minut, când s-a îngroșat, dă deoparte și lasă să se răcească bine.
4. Adaugă atunci muștarul, zeamă de lămâie, sare și piper după gust și uleiul treptat. Amestecă bine și pune maioneza de post cu muștar, la rece, măcar 30 de minute înainte de a o încorpora în diferite preparate.
Sugestie. Dacă maioenza este foarte tare, adaugă un strop de sifon sau apă minerală.