Mai multe firme aflate în Veranda Mall din Capitală au fost verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind date, până în prezent, amenzi de 70.000 de lei. De asemenea, opt restaurante au fost închise temporar pentru mai multe nereguli, între care prezenţa insectelor, spaţii neigienizate și alimente ţinute la temperaturi nepotrivite.
Reprezentanţii ANPC au transmis, joi, că au fost făcute 18 acţiuni de control de către comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov la societăţile comerciale aflate în Mall-ul Veranda din Bucureşti.
“În urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, controlul fiind încă în curs pentru 13 operatori economici, amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei. De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru opt operatori economici (şapte unităţi şi un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic”, arată sursa citată.
Printre localurile unde cei de la ANPC au dat amenzi se numără:
SC Rex Concepts BK România SRL, Burger King
Reprezentanţii ANPC au descoperit mai multe nereguli: folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30°, nefiind respectată temperatura de păstrare şi depozitare recomandată de producător; utilizarea unor sosuri fără informaţii în limba română, pe etichetă; folosirea unor spatii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheaţă şi murdărie; lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională, în lista meniu.
Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor.
Mesopotamia – SC Set Corporation SRL – verificări în curs
Echipele de control au găsit următoarele deficienţe: folosirea unor ustensile de gătire neconforme; utilizarea unor produse de tip toping ce nu aveau menţionată data deschiderii pentru a stabili trasabilitatea produsului; folosirea unor produse etichetate cu data greşită.
SC Sushi Univers SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: folosirea unor agregate frigorifice cu depuneri de gheaţă; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită; schimbarea stării termice a produselor alimentare refrigerare/congelate; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf şi impurităţi; preparate finite calde pastrate la temperaturi de max 8 grade C; nerespectare temperaturii de depozitare recomandate de producător.
Unitatea a fost închisă temporar şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.
Amalia Capră