Ca desert vă recomandăm celebrele Madlene. Sunt delicioase și foarte simplu de preparat
Ingrediente:
- 2 ouă,
- 50g unt,
- 150g făină,
- 1oog zahăr,
- 1/2 linguriță praf de copt,
- esență de lămâie,
- sare.
Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu zahărul și sarea, până se topește zahărul. Se adaugă apoi untul topit și esența de lămâie și se mixează în continuare.
Separat faina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția obținută din ouă și unt, presărând-o treptat.
Introducem compoziția la frigider pentru 40 minute.
Formele se ung cu unt și se umple 3/4 cu aluatul proaspăt scos de la frigider.
Se introduc în cuptorul încălzit la 175 de grade, pentru 15 minute.
După 7-8 minute se întorc de pe o parte pe cealaltă.
SAVURAȚI CU PLĂCERE!
Nicoleta Popa