Ingrediente:
- 40 gr unt,
- 120 gr făină,
- 100 gr zahăr,
- 1 ou,
- 5 gr praf copt,
- esență vanilie,
- 50 gr ciocolată neagră,
- sare.
Mod de preparare:
Untul, la temperatura camerei, se bate cu zahărul cu ajutorul unui mixer până ce capătă consistența unei creme. Se adaugă oul și esența de vanilie și se amestecă în continuare pentru 3-4 minute, la viteză mică.
În crema obținută încorporăm cu o spatulă făina cernută împreună cu praful de copt și sare. Lăsăm aluatul obținut să se odihnească aproximativ jumătate de oră, la frigider.
Aluatul se scoate apoi de la frigider și se întinde, decupând biscuiți de diferite forme.
Se așează biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul încălzit la 165 grade Celsius, pentru 7-8 minute.
Ciocolata ruptă bucățele se topește la bain-marie împreună cu câteva linguri de lapte. Adăugați lapte în funcție de consistența dorită. Se decorează biscuiții în diverse forme, se presară cu fulgi de nucă de cocos și se lasă să se usuce, pentru a putea fi asamblați.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa