Guvernul României ar putea lua în considerare amnistierea cazurilor de condamnare pentru corupție în timpul mandatului lui Laura Kovesi, în calitate de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Aceasta vine după anii de acuzații tot mai intense privind metodele abuzive folosite de procurori. Preocupările față de un sistem de justiție extrem de politizat, ignorarea supremației legii și condamnarea la un proces corect au determinat pe unii guvernanți să ia în considerare o astfel de acțiune
Fostul ministru britanic al apărării, Lord Robathan, a declarat că demiterea lui Kovesi lasă „România la o răscruce de drum, acum liberă să atenueze preocupările unui sistem de justiție politizată și trecerea la una care prioritizează libertatea individului și supremația legii, mai presus de orice „, scrie newseurope.eu.
Potrivit sursei, SRI a demonstrat că România a devenit una dintre țările cu cele mai numeroase interceptări din lume. Se înțelege că DNA s-a bazat pe SRI pentru a accesa o cantitate imensă de date personale pentru a-și siatin țintele, inclusiv prin interceptarea de convorbiri telefonice fără a obține mandate judecătorești. Henry Jackson Society a relatat într-un raport de anul trecut că SRI folosește 20.000 de convorbiri telefonice în cazuri de anticorupție, de zece ori mai mult decât cel utilizat pentru combaterea terorismului. Acest lucru a ridicat întrebări legate de motivele care este o luptă curată împotriva corupției.
Emanuel Stan