Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, o ieșire nervoasă, la un eveniment electoral din Argeș, spunând că PSD, prin modificarea în Parlament a legii bugetului, “a băgat România în faliment” prin cheltuieli suplimentare iar, în aceste condiții, statul nu va mai putea să se împrumute, scrie digi24.ro.
“Astăzi, PSD, în două ore, a băgat România în faliment. În comisiile de buget, finanțe, o majoritate PSD, de 20 de oameni care sunt aflați în delir, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului și, în același timp, la propunerea marelui finanțist Orlando, a votat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice.
Ăștia sunt demenți! Dacă nu se trezește Parlamentul și nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agențiile de rating, să nu mai aibă capacitate să facă față plăților.
Ne vom lupta să nu fie adoptat raportul în plen. Le mulțumesc partenerilor din USR PLUS, PMP, UDMR, grupul minorităților, care nu au participat la acest masacru al finanțelor publice românești care s-a petrecut azi în Comisia de Buget.
Vom solicita retrimiterea la comisie, pentru refacerea raportului. În cazul în care va fi adoptat, îl vom ataca la CCR, și vom modifica aceste prevederi.
România n-are nevoie de dușmani externi, pentru că are cel mai periculos dușman, care este PSD.
Vom folosi toate instrumentele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție, inclusiv o nouă rectificare, ca să fiu foarte limpede”, a afirmat Orban.
PSD a reintrodus miercuri în lege majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, amendând astfel ordonanța de urgență de rectificare a bugetului adoptată luna trecută de Guvernul Orban, prin care majorarea pensiilor fusese redusă la 14%, iar creșterea salariilor profesorilor fusese amânată pentru anul viitor.
Amendamentele au fost adoptate în Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, urmând ca actul normativ să fie supus votului final în plenul Parlamentului.