Lucrătorii poştali din Bucureşti şi din întreaga ţară vor participa, după data de 12 mai, la ample acţiuni de protest, cerând protejarea locurilor de muncă şi adoptarea, de către Poşta Română, a unor decizii care să contribuie în mod real la eficientizarea companiei.
“După Săptămâna Luminată, respectiv după data de 12 mai, vom organiza cu siguranţă acţiuni de protest atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară. Oamenii sunt nemulţumiţi în condiţiile în care conducerea Companiei Poşta Română încearcă, în aceste zile, să apeleze la o disponibilizarea mascată, pregătind reducerea programului de lucru şi a salariilor pentru 6.000 de angajaţi. Din partea companiei nu am primit nicio comunicare oficială în acest sens, însă directorii de poştă şi diriginţii oficiilor poştale din teritoriu ne-au informat că Poşta Română a cerut date statistice care să arate volumul de operaţiuni făcute de agenţi, factori poştali şi oficiante”, a declarat preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Matei Brătianu.
Matei Brătianu a mai precizat că sindicatul nu a fost chemat, până la această oră, să participe la discuţii legate de procesul de restructurare a companiei Poşta Română.
Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) a anunţat în martie că termenul de cumpărare a dosarului de prezentare privind procesul de privatizare a Poştei Române de către potenţialii investitori a fost prelungit până pe 28 mai 2013, ceea ce ar putea duce la decalarea termenului final al privatizării cu o lună.
Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale şi peste 32.000 de angajaţi. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.
A.V.