-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:49
No menu items!

Lucrările la hidrocentralele abandonate vor fi finalizate. Proiectul a fost adoptat în Parlament

spot_img

Proiectul privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat, miercuri, astăzi în Parlament. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că ”este absolut necesar să creştem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producţiei de energie ieftină şi curată”.

”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat astăzi în Parlament. Este absolut necesar să creştem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producţiei de energie ieftină şi curată. România nu îşi mai poate permite să piardă investiţii în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate preţurile în aer”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu. 

Potrivit acestuia, acest proiect permite să fie reluate şi finalizate următoarele investiţii majore: 

-Răstoliţa – hidrocentrală realizată în proporţie de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro şi care poate produce lunar peste 9000 MWH;

-Valea Jiului – hidrocentralele Bumbeşti – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro şi care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.

”Peste 300.000 de locuinţe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producţia acestor hidrocentrale. PSD apără românii, USR vrea ca populaţia şi mediul de afaceri românesc să plătească şi mai mult la energie! Este singurul motiv pentru care s-au opus, sub aparenţa falsă a protejării mediului, acestui proiect care va aduce zeci de mii de megawatti lunar în sistemul energetic”, a mai scris Ciolacu. 

Organizaţia pentru protecţia mediului Agent Green a atras atenţia, marţi, că România riscă un infringement dacă deputaţii vor adopta legea prin care pot fi modificate limitele ariilor naturale protejate pentru a permite reluarea lucrărilor la obiectivele hidroenergetice aprobate înainte de 29 iunie 2007. 

                                                                                                                 Adina Silav