4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 15:11
No menu items!

Licitația pentru serviciile de dezinsecție și deratizare în Capitală, aproape de final

spot_img

Compania Coral Impex din Ploiești a anunțat că a depus cea mai bună ofertă la licitația derulată de Primăria Municipiului București pentru serviciile de deratizare şi dezinsecţie, în care criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, însă a atras atenția că întârzie comunicarea oficială a rezultatului procedurii.

Cele două oferte depuse pe 11 august au aparţinut companiei Coral Impex SRL, cu o valoare de 27,09 milioane de lei şi respectiv, asocierii 3D România, Romprest Service şi Allchim Co, cu o valoare de 28,24 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă. 

”După  anomaliile constatate deja de Consiliul National de Soluţionare a Contestaţiilor si de Curtea de Apel Bucureşti, unii funcţionari ai PMB continuă să acţioneze într-un mod aparent inexplicabil”, a afirmat Alexandru Badea, director general și asociat unic al companiei.

”Comisia de licitaţie a încercat să-i intimideze pe reprezentanţii companiei noastre, printr-un comportament ostil şi netransparent. Pe parcursul derulării licitaţiei, am cerut Comisiei să prezinte în mod legal şi transparent dacă asocierea Romprest – 3D România – Allchim Co îndeplineşte condiţiile obligatorii. Membrii Comisiei au refuzat într-un mod sfidător, iar acest aspect l-am relevat într-o notă din procesul verbal. Avem oferta cea mai bună pentru aceste servicii. Subliniem însă că grupul de firme concurent a fost protejat, prin refuzul Comisiei de a citi toate condiţiile obligatorii care trebuiau să fie îndeplinite la data ofertării”, a mai spus Badea.

Compania a sesizat faptul că funcţionarii PMB au impus o serie de condiţii nelegale sau aberante, pe parcursul procedurilor premergătoare licitaţiei:

– condiţia unei cifre de afaceri, pe ultimii trei ani, folosind indicele maxim permis de lege, ceea ce ar fi permis doar participarea companiei Romprest sau asocierii cu aceasta a oricărei firme specializate în  domeniul DDD; 

– refuzul de a pune la dispoziţie datele privind suprafeţele punctelor termice, canalelor, căminelor de vizitare si ale zonelor adiacente apelor, în condiţiile în care ofertele impun folosirea parametrilor de suprafaţă;

– neclarităţi în privinţa derulării contractului. Conform caietului de sarcini, contractul urmează a se derula pe durata a două programe unitare în perioadele martie-decembrie, aferente anilor 2016 şi 2017. Cel puţin şase luni din 2016 sunt compromise din punctul de vedere al aplicării contractului, cu implicaţii directe asupra costurilor/ofertelor. Valoarea contractului este dată de durata efectivă a lucrărilor;

– autoritatea contractantă şi-a rezervat dreptul de a înceta contractul oricând după semnarea sa, ceea ce aduce o doză mare de incertitudine şi neîncredere pentru ofertant.

Pe data de 5 iulie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis suspendarea procedurii de atribuire, ca urmare a neregulilor semnalate de Coral Impex.

Prin decizia din data de 15 iulie, Curtea de Apel București a obligat Primăria să pună la dispoziţia operatorilor echivalentul în mp pentru fiecare obiectiv din anexe, care are ca parametru de măsură suprafața.

T.S.