-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:26
No menu items!

Lacrimi vii pentru lacrimile înghețate ale Aureliei Ion FOTOGALERIE

spot_img

Profesoara de chimie_SZ

Prieteni, colegi, cunoștințe, dar și persoane impresionate de tragedie au mers, miercuri, la capela Cimitirului Ghencea Militar, pentru a-i aduce un omagiu studentei Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, care a murit în urma accidentului aviatic din Apuseni. Nu din cauza rănilor, ci de DE FRIG – au spus legiștii, care au tras astfel concluzia dramatică: tânăra putea fi salvată dacă ar fi primit la timp îngrijiri medicale.

Cu o coroană, cu un buchet de flori sau doar cu regrete, oamenii au mers pentru a fi alături de familia îndurerată după tragedia care a impresionat întreaga țară.

 „A murit cu zile…”

Fosta profesoară de chimie a Aureliei Ion, Raluca Tudor (foto main), prezentă la capelă alături de apropiați ai tinerei, vorbește acum cu tristețe despre fosta ei elevă. În scurtul discurs al femeii, durerea se împletește cu revolta și neputința.

Când am primit ieri vestea, mi s-au tăiat picioarele. Nu pot să cred că nu mai e Aura. A fost un copil eminent, un om minunat, foarte studios. Era optimistă și făcea totul cu pasiune. Era o fată foarte stăpână pe ea și frumoasă. Era ca o artistă.

Raluca Tudor

profesor de chimie

Ca și mama Aureliei Ion, Raluca Tudor spune printre lacrimi: „Fata asta a murit cu zile”.

Condamn autoritățile, este inadmisibil să-ți trebuiască aprobare de la judecătorie. Deci trebuie să devenim toți hoți, pentru că doar atunci ne vor salva viața. Sunt revoltată pentru asta, și mama ei e revoltată, suntem toți revoltați. Fata asta a murit cu zile și nu merita.

Raluca Tudor

profesor de chimie

 Profesoara își amintește că ea a fost aceea care a susținut-o pe tânără să dea la Medicina Militară, pentru că îi plăcea foarte mult și pentru că-și dorea să intre în trupele NATO.

„Era un copil eminent, învăța foarte bine. Eu am împins-o să facă Medicina Militară, <<du-te că este frumoasă, este ceva mai special, ești o fire tenace, e păcat să nu faci>>. A făcut Cambridge-ul, deoarece își dorea mult să intre în trupele NATO, ca doctor. Era pasionată, s-a dus voluntar fără nicio obligație. S-a dus să salveze niște oameni, și pentru incompetența oamenilor, copilul ăsta a ajuns aici„, a spus profesoara îndurerată, ținând în brațe o fotografie a Aureliei.

„Medicină ai făcut cu pasiune și ea te-a adus la pieire”, i-a transmis profesoara Raluca Tudor pe Facebook fostei sale eleve, Aurelia Ion.

 „Am venit aici, pentru că merită”

Printre cei care au mers, miercuri, la capela din Ghencea Militar se afla și o studentă în anul IV la Medicină, care n-o cunoștea personal pe Aurelia Ion.

Sunt tot studentă la medicină, sunt anul IV, mă gândesc că oricare dintre noi putea să fie în locul ei, iar ce s-a întâmplat trebuie să ne facă să fim altfel. Te poți gândi oricând la tragedii de genul acesta, pentru că nu pui accentul pe tine prima dată. Ea a plecat să învețe acolo, n-o cunosc, nu știu care a fost contextul, se aud tot felul de lucruri, am înțeles că poate nu făcea parte din echipă. Este adevărat, era o studentă până la urmă, dar faptul că era lângă astfel de oameni de elită, înseamnă că era un student extraordinar. Pentru un student la Medicină să fie într-o astfel de acțiune cred că înseamnă ceva aproape de apogeu. Dacă i-ar fi găsit, poate nu s-ar fi întâmplat așa sau cel puțin sperăm că nu s-ar fi întâmplat așa. Este destul de mult timp în care ei au stat și nu au fost găsiți. Deși n-o cunșteam personal, am venit pentru că noi suntem o comunitate, iar faptul că s-a întâmplat această tragedie trebuie să ne facă să fim o echipă, deoarece trebuie să ne ajutăm între noi, pentru a ajuta mai departe. Am venit aici pentru că merită.

studentă, Facultatea de Medicină, anul IV

Lacrimile înghețate ale Aurei

Două doamne impresionate de tragedie și nemulțumite de intervenția autorităților și-au făcut loc pe poarta cimitirului.

„Toată lumea crede că ar fi putut fi salvată. Rudele sunt distruse. Pe obraz se puteau vedea niște dâre, ca trei lacrimi. La ochi nu este lovită, se vede ca și când ar fi fost ceva parcă înghețat, cum ar fi o bucată de gheață, care a lăsat niște urme”, a spus una dintre femei.

„Este o mare pierdere, de aceea majoritatea tinerilor părăsesc ţara, tocmai din acest motiv, pentru că nu sunt preţuiţi”, a completat cealaltă.

Aurelia Ion, studenta care a murit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Daniela Marinescu

FOTOGRAFII/Liviu Untaru