4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 18:59
No menu items!

„La Washington și Bruxelles se pregătește intrarea Europei în război cu Rusia”, declarație șoc a lui Viktor Orban

spot_img

Capacitatea de autoapărare este necesară pentru menținerea păcii”, a anunțat în această dimineață premierul ungar la Radio Kossuth.

„A avea o armată este necesar și nu duce la război. În mod ciudat, absența armatelor duce la război”, a spus Viktor Orban într-un interviu la emisiunea „Bună dimineața, Ungaria”, a postului de Radio Kossuth, informează publicația Magyar Nemzet.

Premierul a explicat că forța și forțele armate sunt necesare pentru a evita războiul, deoarece războaiele sunt cel mai adesea cauzate de slăbiciune. „O țară riscă să fie atacată dacă inamicul crede că o poate învinge. Dacă vrei pace, pregătește-te de război”, a adăugat el. Capacitățile de apărare sunt necesare și este destul de rău că Ungaria nu a fost puternică în acest sens de mult timp. „Cu toate acestea, am început să ne dezvoltăm forțele armate și progresăm foarte bine ”.

Se va opri Rusia după ce a învins Ucraina? 

Aceasta este cea mai importantă problemă, a spus premierul menționând că este conștient de faptul că mulți oameni cred că acest lucru nu se va întâmpla. Dar premierul Orban este de părere că rușii nu se potrivesc cu armata ucraineană, în timp ce NATO este de o sută sau poate de o mie de ori mai puternică decât Ucraina, ceea ce înseamnă că nu este interesul Rusiei să atace organizația de apărare. NATO a fost creată inițial pentru ca alianța să se alinieze ca o țară în spatele unui stat membru atacat. El a subliniat, de asemenea, că o lungă perioadă de pregătire a precedat intrarea în ambele războaie mondiale, iar ceea ce se întâmplă în prezent la Bruxelles și Washington creează starea de spirit pentru un conflict militar direct.

Este de neînțeles, potrivit domnului Orban, de ce nu se pune accentul pe prevenirea unor noi devastări și de ce nu izolează acest conflict spunând că acesta este un război între două națiuni slave. Este în interesul tuturor să izoleze acest conflict, dar în schimb Occidentul tratează acest război ca pe al lor. Schimbarea poziției Germaniei ilustrează modul în care mergem în război: inițial au decis să trimită doar căști, în timp ce acum trimit arme și chiar au în vedere trimiterea de trupe.

În teorie, strategia este ca ucrainenii să lupte în prima linie în timp ce le oferim arme, bani și echipament tehnic. La negocierile privind războiul, am întrebat de mai multe ori dacă cineva îmi poate spune câți bani vor trebui cheltuiți pentru ca ucrainenii să-i forțeze pe ruși să iasă din teritoriile ocupate. Răspunsul la această întrebare este de obicei tăcere, a spus premierul Orban. 

Aceste alegeri vor decide problema războiului sau păcii în Europa

Premierul a subliniat că Ungaria insistă asupra carta fondatoare a NATO, care prevede că este o alianță de apărare fără nicio mențiune despre intrarea NATO în război în afara teritoriului membrilor săi. Cu toate acestea, în prezent, pregătirile pentru război au loc în sediul NATO de la Bruxelles, iar organizația discută despre cum poate lua parte la război, a subliniat dl Orban.

„Am indicat că nu dorim să ne implicăm în asta nici cu arme, nici cu asistență financiară. Aderăm la filozofia de bază a NATO și se lucrează serios la modul în care putem rămâne în cadrul NATO fără a participa la o acţiune în afara unui stat membru NATO”, a adăugat el.

Posterul poate vorbi despre alegerile actuale ca fiind unul în care s-a decis problema războiului și păcii, a opinat Viktor Orban.

Miza este similară la alegerile din SUA, a adăugat el.

Cine câștigă din acest război?

Este o întrebare dificilă cine câștigă din acest război, potrivit premierului. El a observat că există un profit suplimentar în război, iar acest lucru are o istorie culturală și în Ungaria. Cei care dețin informații din interior despre război și pot specula sunt, de asemenea, în spatele războiului. L-a numit ca exemplu pe George Soros. „Toate aceste forțe au un interes economic în război. Politicienii pot fi și cumpărați, trebuie doar să luați aripa stângă în Ungaria. Finanțatorii pro-război asigură finanțare pentru stânga maghiară, care și-a asumat o poziție pro-război contrară viziunii lui alegători, a spus el.

Aruncând o privire asupra problemelor vieții europene – cum ar fi migrația și demografia – dezvăluie că majoritatea problemelor pot fi urmărite până la război. Europa nu se poate proteja acum de migrație, deoarece continentul a pierdut oameni. Acest lucru se datorează faptului că acești oameni au murit în războaie în ultimele câteva sute de ani. După cum a spus premierul ungar,

Primul și al Doilea Război Mondial care au avut loc în Europa au fost în esență războaie civile europene, care au cauzat moartea multor oameni albi, creștini.

Bruxelles pune căruța înaintea calului

În viziunea premierului Orban, realitatea este secundară idealurilor de la Bruxelles, majoritatea politicienilor spunând că sunt în funcție nu din cauza oamenilor, ci pentru a reprezenta idealuri înalte. Dacă cineva din UE se uită azi la ceea ce este bine pentru oameni, este numit populiști, a subliniat el, adăugând, totuși, că consideră că ultima soluție este vocea oamenilor, ponderea părerii lor. „Dacă există o problemă reală în care oamenii ar trebui să aibă un cuvânt de spus, atunci aceasta este problema războiului și păcii”, a spus el. După cum vede prim-ministrul Ungariei, numărul persoanelor care doresc pacea va crește în Europa în perioada următoare. Conducerea în război poate fi oprită, în opinia lui, dar trebuie depusă multă muncă pentru a reveni la situația inițială.

Premierul maghiar consideră că alegătorii pot cel puțin să oprească procesul de trecere în război la viitoarele alegeri. El a continuat spunând că Ungaria trebuie să plătească Bruxelles-ului șase milioane de forinți pe zi pentru că țara nu vrea să primească migranți. „În timp ce protejăm Europa, Ungaria este împușcată în spate de la Bruxelles. Întreaga situație este absurdă așa cum este. Liderii europeni care iau astfel de decizii ar trebui înlăturați”, a spus Viktor Orban în încheierea interviului.