6.1 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024 - 13:34
No menu items!

La Hidroelectrica, cafelele sunt atât de tari încât sparg pereții

spot_img
  • Ioana Theodoru

Comunicarea este esențială, mai ales în cea mai valoroasă companie de stat. Prin urmare, atunci când un contract de milioane de euro pentru telecomunicații și servicii IT merge către altă companie decât cea dorită de șefi, cafelele își iau zborul. Faptul că președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, cel care a aruncat o cană cu cafea într-un perete de sticlă și l-a făcut țăndări sub privirile a 60 de subalterni, a lucrat până acum câteva luni în compania care nu a câștigat contractul n-are absolut nicio legătură.

De fapt, problema este că nu mai respectăm ritualul cafelei. Dacă am fi vorbit de o ceșcuță, peretele de sticlă de la etajul 1 al sediului Hidroelectrica încă ar fi fost întreg. Însă ne-am învățat cu toții să bem cafeaua din căni mari, groase și grele, care la nevoie devin corpuri contondente.

Exasperat de gândul că buna comunicare în compania de stat pe care o conduce va fi asigurată de principalul rival al companiei la care a lucrat până în noiembrie 2023, Karoly Borbely, președintele consiliului director al Hidroelectrica, le-a explicat ferm subalternilor situația.

Dar pe măsură ce aceștia insistau că operatorul în cauză a venit, totuși, cu un preț semnificativ mai mic, Karoly Borbely a arătat că e dispus să renunțe la posesiunile personale, aruncând – la propriu – cana cu cafea pe care o avea în față, în sala de tip „acvariu”, cu pereți din sticlă, din sediul Hidroelectrica aflat pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitală.

În mod evident, Karoly Borbely nu a vrut nici măcar o secundă să spargă peretele din sticlă. Recipientul a pornit din mâna președintelui înspre un șef din departamentul IT. Nu este clar dacă direcția președintelui a fost deficitară sau dacă IT-istul s-a ferit la timp. Singura certitudine este că un perete de sticlă s-a spart în fața a zeci de angajați.

Totuși, tot răul spre bine: noul președinte al Hidroelectrica insistă să țină acolo, în „acvariu”, toate ședințele, tocmai în spiritul transparenței și al principiilor corporate în care și-a propus să conducă activitatea celei mai mari și mai valoroase companii deținută de statul român. Așadar, căderea pereților, fie ei și din sticlă, nu face altceva decât să asigure și mai multă transparență.