4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 15:31
No menu items!

Judecătorul Stan Mustață, adus cu duba la DNA. FOTOGALERIE EXCLUSIVĂ

spot_img

 Mustata3_SZ

Judecătorul Stan Mustață a fost adus, luni, cu duba la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care a fost arestat și este cercetat în dosarul de corupție, în care sunt urmărite penal şase persoane, suspectate de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Împreună cu el a fost adusă și grefiera Mariana Curea, arestată în același dosar.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, să îl suspende pe judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv ca acesta să rămână în arest.

Judecătorul care a dispus arestarea preventivă a arătat, în motivare, că faptele de corupţie ale lui Stan Mustaţă sunt „cu mult anterioare momentului în care a fost începută ancheta” şi că probele adunate de anchetatori dovedesc acuzaţiile aduse.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că în acest dosar sunt urmăriţi penal şi Ion Boraciu şi Florian Alexandru, prin intermediul cărora Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustaţă, Boraciu şi Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

„În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, a arătat DNA.

Andrei Tudor