Celebrul bucătar Jamie Oliver a călătorit în toată lumea pentru a descoperi cele mai bune alimente pentru corpul uman, care le conferă longevitate consumatorilor. În periplul său prin țări precum Costa Rica, Japonia sau Grecia, a descoperit secretele culinare ale centenarilor, aducând cele mai indicate 14 alimente.
Oliver spune că nu sunt lucruri deosebite, ci se găsesc ușor în magazine. „Nu mă refer la goji sau sucuri verzi. Ajunge să gătim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mâncat erau făcute toate din ingrediente fără pretenții”, spune Jamie Oliver.
Printre superalimentele recomandate de bucătarul britanic se regăsesc tofu (bogată în fier), feta (bogată în calciu), ouăle (pentru proteine și vitaminele A și D), peștele gras (sursă de omega 3) sau creveții (pentru magneziu).
Jamie Oliver recomandă și consumul unor porții mai mici de carne, creșterea consumului de apă și un mic dejun copios.
Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viață lungă și productivă. Toți mâncau un mic dejun consistent
Jamie Oliver
Lista celor 14 alimente
ouă
lapte de capră (feta)
pește
cartofi dulci
legume și zarzavaturi
tofu
fasole neagră
nuci
fructe proaspete
alge
orez sălbatic
usturoi
creveți
ardei
Olimpia Diaconiuc