Italia a înregistrat miercuri cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei, arată ultimele cifre din Ministerul Sănătății din țară. La fel și Germania. Totuși mortalitatea în cele două țări se păstrează cu mult sub cea din România, arată cifrele oficiale.
Autoritățile italiene de sănătate au declarat că au existat 7.332 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total de cazuri confirmate la cel puțin 372.799 de când a început pandemia. Numărul depășește recordul anterior stabilit în timpul primului val de pandemie din 21 martie, când au fost înregistrate cel puțin 6.555 de cazuri pe o perioadă de 24 de ore.
În ultima zi, 43 de persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce a dus la numărul total de decese din Italia la cel puțin 36.289.
Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa în timpul primului val de pandemie. Prim-ministrul Giuseppe Conte și ministrul sănătății Roberto Speranza au anunțat,marți, restricții suplimentare, făcând măștile obligatorii în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor în care nu sunt permise adunări mai mari de șase persoane.
Germania a anunțat o nouă creștere a numărului de cazuri confirmate în 24 de ore, raportând joi 6.638 de infecții. Bilanțul total ajunge astfel la 341.223 de oameni infectați de la debutul pandemiei. Recordul precedent era de 6.294 de cazuri și a fost înregistrat pe 28 martie. Bilanțul deceselor a crescut cu 33, ajungând la 9.710.
Germania a înregistrat un număr relativ mic de cazuri de Covid-19 și de decese, după standardele europene, însă trendul ascendent din ultimele zile a determinat-o pe Angela Merkel să anunțe miercuri noi restricții: “Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va fi decisiv pentru modul în care vom depăși pandemia. De aceea, trebuie să prevenim o creștere necontrolată și exponențială a numărului de cazuri”, a spus cancelarul, potrivit Guardian.
Noile măsuri anunțate prevăd că la 35 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână purtarea măștii devine obligatorie, în orice spațiu închis sau deschis, unde există un contact prelungit cu alte persoane. În același timp, adunările publice au fost limitate la 25 de persoane, iar cele private la 15.