1.9 C
București
marți, 26 noiembrie 2024 - 0:13
No menu items!

Italia. Numărul deceselor, mai mare de cel puțin 10 ori decât raportările

spot_img

Scandalul raportării reale a deceselor din cauza COVID continuă în Europa. Este și cazul Italiei, unde numărul bolnavilor de coronavirus nu este nici pe departe cel declarat.

Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate, a declarat joi Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler, care, cu sprijinul Institutului Superior de Sănătate din Italia (ISS) a întocmit un studiu epidemiologic pe care guvernul de la Roma s-a bazat în elaborarea măsurilor prudente de relaxare a restricţiilor instituite pentru a combate epidemia, relatează joi agenţia EFE, conform Agerpres.

„În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane”, a spus Merler la o conferinţă de presă organizată săptămânal de ISS, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate în această ţară este de 203.591.

În urma analizelor din studiul care cuprinde această estimare guvernul condus de Giuseppe Conte a elaborat un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai. Vor fi reluate activităţile industriale, astfel că aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la lucru, dar vor fi menţinute restricţiile privind circulaţia persoanelor şi încă nu se deschid magazinele mari, restaurantele şi restul sectorului serviciilor.

Tot în urma evaluării din acest raport executivul de la Roma a decis ca şcolile să rămână închise până în septembrie. Conform studiului, în cazul unei redeschideri a şcolilor, ”rata R” (termenul epidemiologic ce arată câte persoane infectează un pacient), care în prezent este sub 1 va creşte la circa 1,3 în toate regiunile Italiei.

La rândul său, directoul ISS, Silvio Brusaferro, a atenţionat că ”încă ne aflăm în mijlocul epidemiei şi virusul circulă, chiar dacă a scăzut numărul cazurilor şi cel al bolnavilor la terapie intensivă”. Acesta a mai spus că Italia este încă ”foarte departe” de aşa-numita ”imunitate de grup”, despre care estimează că s-ar putea produce numai dacă procentul populaţiei infectate ajunge la circa 60%.