Președintele Klaus Iohannis și-a prelungit vizita oficială în Coreea de Sud cu încă o zi, conform jurnaliștilor care citează Președenția coreeană. Avionul de lux cu care călătorește a revenit, miercuri, în capitala Coreei de Sud, după vizita de la Busan.
Mai exact, comunicatul de la Cotroceni privind vizita lui Iohannis în Coreea de Sud face referire la perioada 22-24 aprilie, în timp ce pe site-ul Președenției coreene scrie că vizita durează până pe 25 aprilie.
„După mai puțin de trei ore petrecute în Busan (Coreea de Sud), avionul cu care călătorește președintele României a decolat de la Busan, însă se pare că nu spre #România ci a revenit în capitala Coreei de Sud”, au postat jurnaliștii de la Boarding Pass.
Aceiași jurnaliști au dezvăluit, la plecarea președintelui Iohannis pe 22 aprilie, că aeronava cu care călătorește este avionul de lux cu care a vizitat și Emiratele Arabe și a fost și în turneul din Africa.
Spre deosebire de alte turnee, de această dată Klaus Iohannis i-a luat în delegație și pe cââiva oficiali, miniștri și secretari de stat, dar și jurnaliști, care au călătorit însă cu avionul de linie, nu cu aeronava de lux închiriată doar pentru Iohannis și soția lui. Întrebat în Coreea de Sud de ce au mers separat, iar el a ales să călătorească cu o un avion de lux, Iohannis a sfidat din nou, spunând că nu consideră avionul ca fiind unul de lux.
“Da, am venit într-o deplasare externă așa cum au fost și multe altele în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus Klaus Iohannis.
Potrivit informațiilor publicate de BoardingPass, avionul de care nu se mai poate despărți președintele este Gulfstream G550, cu o capacitate de transport de 13 pasageri, are dormitor, bucătărie și duș. La fiecare deplasare, avionul a făcut escală la Sibiu, pentru Carmen Iohannis.
Costul deplasărilor externe efectuate de familia Iohannis în ultimii ani de mandat este secret, conform Administrației Prezidențiale.
Marilena Nedelcu