Noua lege a insolvenței va prevedea ca firmele care au dezvoltat un avantaj din intrarea în insolvență, deoarece nu mai puteau fi executați silit de bănci și de alți creditori, să treacă mai întâi printr-un control fiscal.
Dintre companiile care și-au declarat insolvența doar 4% și-au reluat activitatea, în ultimii ani, celelalte au dispărut fără să-și achite datoriile.
În vederea prevenirii și descurajării acestui obicei, compania va fi controlată de un inspector fiscal, atât la deschiderea procedurii, cât și pe durata ei.
Noua lege a insolvenței vizează totodată scurtarea perioadei în care o companie este în insolvență, procedura durând în prezent chiar și trei ani. Acest fapt conduce la colapsul altor companii, care nu iși mai primesc banii de la firma care a intrat în lichidare și ca urmare, intră în faliment.
Intrarea în insolvență afectează și angajații firmelor, care sunt printre ultimii care își primesc banii atunci când vine vorba de plata salariilor. Indemnizațiile cuvenite pot întârzia, sau adesea, nu mai sunt plătite.
C.I.