-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:51
No menu items!

Inovația în neurologie: O șansă la o viață cât mai apropiată de normal

spot_img

  • Marilena Nedelcu

Probabilitatea de a avea afecțiuni neurologice crește odată cu vârsta, astfel că pacienții care ajung în fața medicilor neurologi sunt numeroși. Pentru că e foarte greu ca astfel de afecțiuni neurologice să se vindece, specialiștii încearcă să le țină sub control, mai ales că tratamentele inovative sunt foarte eficiente.

Vicepreședintele Comisiei  pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, conf. dr. Corneliu Florin Buicu explică într-un interviu pentru Sursa Zilei: „Cu cât speranța de viață crește, probabilitatea sau riscul de a avea afecțiuni neurologice sau patologie neurologică cresc foarte mult. Cu siguranță, prevenția îmbolnăvirilor, dar și o abordare integrată a acestor afecțiuni sunt esențiale pentru a gestiona de fapt problemele pe care, societatea, în general, nu numai România, le va avea”.

Asociația Local Working American Group – LAWG vă prezintă în cadrul unui proiect unic dezvoltat în România, prin intermediul Sursa Zilei, importanța terapiilor biologice în tratarea cu succes a unor afecțiuni grave.

Medicamentele biologice sunt definite de către legislația europeană drept “medicamente care conțin una sau mai multe substanțe active obținute sau derivate dintr-o sursă biologică.”

Medicul specialist este cel care poate prescrie aceste medicamente, informând pacientul despre eficiența tratamentului, beneficii, reacții adverse și interacțiunile medicamentoase.

Aflați mai multe detalii despre cele mai recente inovații pentru tratarea afecțiunilor neurologice urmărind interviurile realizate cu președintele Societății Române de Neurologie, conf. dr. Cristina Tiu,  medic specialist neurolog, și conf. dr. Corneliu Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.