Parchetul General a deschis dosar penal in rem pentru abuz de serviciu și pentru favorizarea făptuitorului în ceea ce privește modul în care INML a analizat fragmentele osoase în cazul Alexandrei Măceșanu.
Urmărirea penală a fost începută ca urmare a sesizării făcută de Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu. În acest sens, el a depus mai multe acte doveditoare la Parchetul General sesizând modul de lucru al Institutului şi rezultatele comunicate de INML şi anume că osemintele găsite în butoiul din curtea lui Dincă i-ar aparține 99,98% Alexandrei Măceşanu.
„Vă comunicăm faptul că, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Parchetului General.
Profesorul Vladimir Beliş, fost director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti a reacţionat imediat declarând că rezultatele obţinute de INML sunt infailibile.
„Atâta timp cât există o plângere, Parchetul e obligat să dea curs, iar domnul care a făcut această plângere va rămâne fără rezultate. Rezultatele noastre sunt infailibile. Nu are decât să facă expertiză în străinătate, acolo vor găsi ce am găsit și noi. Rezultatele pe care le-am dat sunt veridice și infailibile. Singurul mod în care din străinătate se pot primi rezultate altele decât cele date de noi e dacă cei din străinătate greșesc testele”, a declarat Beliș.