Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 500 gr pepene galben,
- 1 gălbenuș de ou,
- 30 ml lapte,
- 2 linguri zahăr (40-45 gr)
Mod de preparare:
Pepenele se taie în cuburi, medii ca mărime, și, cu ajutorul unui tocător sau robot de bucătărie, transformăm cuburile în piure.
Gălbenușul de ou se amestecă cu zahărul la bain-marie. Zahărul se va topi și, încet-încet, compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain-marie și se lasă să se răcească. Se toarnă peste el laptele, care a stat la temperatura camerei și piureul de pepene și se amestecă bine.
Formele în care urmează a fi turnată înghețata, se spală și, înainte cu 20 minute de a fi umplute, se dau la congelator.
Se toarnă înghețata în forme și se lasă la congelator pentru 4-5 ore.
Se servește ca atare, sau cu topping de ciocolată.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa