Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 2 banane,
- 3 kiwi,
- 200 gr pepene roșu,
- 100 gr iaurt simplu,
- 50 gr iaurt cu alune,
- 3 linguri miere.
Mod de preparare:
Iaurtul simplu se amestecă cu mierea și se împarte în două cantități egale.
Se curăță kiwi de coajă, se spală în 2-3 ape și se trece pe un prosop absorbant. Se taie cuburi…
…și, cu un blender sau cu un robot de bucătărie se mărunțesc cuburile. Pentru o textură mai fină, se poate trece prin sită pentru a înlătura semințele. În cazul de față, a fost lăsat cu semințe.
La fel se procedează și cu bananele, și cu pepenele, se taie cuburi și se transformă în piure.
Separat, pepenele roșu și kiwi se amestecă cu iaurtul cu miere, fiecare în parte, iar piureul de banane se amestecă cu iaurtul cu alune.
Formele care urmează să fie folosite pentru înghețată se țin 30 minute la congelator înainte de a fi umplute. Se toarnă mai întâi compoziția de kiwi și se dă la congelator. După ce se întărește puțin deasupra, se toarnă pepenele, apoi bananele. Se lasă la congelator până a doua zi.
Se servește simplă sau alături de fructe.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa