Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 50 gr nucă măcinată,
- 100 gr cireșe,
- 150 gr smântână lichidă,
- 100 ml lapte condensat,
- 3 gălbenușuri,
- 100 gr zahăr.
Mod de preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul la bain-marie.
Zahărul se va topi și, încet-încet, compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain-marie și se lasă să se răcească.
Smântâna se bate spumă și se amestecă cu laptele condensat, apoi se adaugă peste compoziția de ou și zahăr, care s-a răcit deja.
Cireșele se spală, se curăță de codițe și de sâmburi și se lasă la scurs pe un prosop absorbant, apoi se tamponează pentru a îndepărta în totalitate apa de pe ele.
Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, se transformă cireșele în piure. Se trece piureul printr-o sită și se dă într-un clocot. Se lasă să se răcească până la temperatura camerei, apoi se amestecă cu nuca măcinată și se toarnă peste amestecul de smântână și ou. Se folosește o spatulă sau o lingură din lemn și astfel textura compoziției va fi pufoasă.
Compoziția obținută se toarnă în forme și se dă la rece pentru 3-4 ore.
Se servește rece, cu sirop de fructe sau cu fructe proaspete.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa