Reprezentanții Sindicatului Europol dau cărțile pe față și fac afirmații îngrijorătoare, în contextul atentatului cu bombă care a avut loc la Arad. Ei susțin că activitatea infracțională din România nu are cum să fie monitorizată atâta vreme cât polițiștii lucrează de la 8,00 la 16,00 iar în week-end, sau când se întâmplă ceva după această oră, sunt chemați „pe banii și pe timpul lor”, dar „după ce infracţiunea a fost comisă”.
Sindicatul Europol scrie într-o postare pe facebook că oamenii ar trebui sa se intrebe daca se simt in siguranta „in conditiile in care, in afara de ordinea publica, politistii din structurile politiei judiciare nu sunt planificati in serviciu dupa ora 16:00, sau in zilele de weekend deloc si cine are interesul si care este scopul pentru care dupa ora 16:00 si in zilele de weekend nu sunt planificati in serviciu politistii din cadrul structurilor de investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, crima organizata etc.
„Vedem cum cei care ne conduc, guvernanţi, parlamentari, continuă să trăiască în nepăsare şi să izoleze un atentat cu bombă ca fiind o excepţie care nu se mai poate întâmpla. Ce nu ştiu însă nici opinia publică şi nici politicienii este că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare, adică cei care ar trebui să culeagă informaţii calificate, care lucrează în dosare penale şi care ar trebui să documenteze activitatea infracţională a grupărilor de crimă organizată (trafic de persoane, contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală, trafic de droguri etc) sunt planificaţi în serviciu de luni-vineri, de la 08:00 – 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni. Dacă totuşi se întâmplă ceva în afara acestor ore, poliţiştii sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă «la negru», pe timpul lor şi pe banii lor, însă doar după ce infracţiunea a fost comisă”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.
Reprezentanții sindicatului afirmă că infracționalitatea, pe anumite segmente, a fost scăpată de sub control
„Probabil ca managerii care conduc structurile de politie au impresia ca faptele de contrabanda, de trafic de persoane, de evaziune fiscala si orice alte infractiuni sunt comise doar de luni pana vineri, intre 08:00 – 16:00. Sa nu fie prea tarziu cand vor constata ca infractionalitatea a fost scapata de sub control pe anumite segmente, mai ales furturile de material lemnos, traficul de carne vie si traficul de droguri”, spun reprezentantii sindicatului.