4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 18:30
No menu items!

În Prahova se opreşte apa şi ziua, din cauza consumului „extrem de ridicat”

spot_img

Societatea comercială Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă din judeţul Prahova, anunţă că în două oraşe în care livrarea apei potabile se făcea în baza unui program, robinetele fiind închise pe timp de noapte, sunt întreruperi privind furnizarea apei în anumite intervale orare şi pe timp de zi. Măsura a fost luată pentru „refacerea resurselor de apă disponibile, pe fondul unui consum extrem de ridicat”.

Astfel, în oraşele Mizil şi Urlaţi, unde apa potabilă se furnizează după program de trei zile, fiind oprită mai multe ore pe timp de noapte, s-a recurs la oprirea temporară a apei şi ziua. 

Locuitorii oraşului Urlaţi nu au avut apă la robinet joi, 20 iulie, în intervalul orar 12:00 – 16:00. În acelaşi interval apa va fi oprită vineri, 21 iulie, pentru locuitorii oraşului Mizil.

La Urlaţi, apa este furnizată după program începând din 18 iulie, intervalul de oprire, pe timpul nopţii, fiind cuprins între orele 0.00 – 5.30.

În oraşul Mizil, tot din 18 iulie intervalul de oprire pentru refacerea resurselor de apă este cuprins între orele 23.00 – 5.00.

Restricţiile au fost anunţate până pe data de 24 iulie, din cauza consumului excesiv şi a resurselor diminuate în această perioadă.

Tot după program primesc apă potabilă la robinet, săptămâna aceasta, şi locuitorii din comunele Gornet Cricov, Ciorani, Baba Ana, Scorţeni, Fântânele, Vadu Săpat, Jugureni şi Gura Vadului şi Iordăcheanu.

În comunele Jugureni şi Gura Vadului (satele Gura Vadului şi Tohani), apa este oprită, pentru refacerea stocurilor, în intervalele orare 10.00-17.00 şi 22.00 – 6.00.

În comunele Fântânele şi Vadu Săpat, apa este oprită în intervalele 8.00-18.00 şi 21.00-6.00.

Societatea Hidro Prahova SA reia apelul către toţi abonaţii să folosească apa numai în scop menajer şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării deficienţelor în procesul de distribuţie.

                                                                                                                   Adina Silav