4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:08
No menu items!

In avion cu bebelusul: 9 sfaturi utile

spot_img

In avion cu bebelusul: 9 sfaturi utile

Toți părinții au emoții când pleacă în prima vacanță cu noul membru al familiei, însă aceste emoții cresc în momentul în care destinația este accesibilă doar cu avionul. Din acest motiv mulți dintre ei ori renunță la câteva zile de relaxare ori își găsesc o locație în apropiere pentru a ajunge cu mașina.

Întrebări de genul sunt normale: Dacă o să plângă încontinuu? Dacă o să uit lucruri esenţiale acasă? Dacă n-o să ne descurcăm cu schimbatul? Dacă o să deranjăm oamenii cu triluri supărate şi fâţâială multă?

Unele companii aeriene permit părinților să meargă cu căruciorul până la avion, altele îi obligă să-l lase împreună cu bagajele de cală. Pe unele zboruri se poate călători cu scaunul de maşină în avion, pe altele nu. Este bine să citiți cu atenţie pagina cu termeni şi condiţii ca să nu aveți surprize și să evitați începerea vacanței cu o supărare.

 

  • Rezervați locuri alăturate

Deşi la zborurile low-cost (Blue Air, Wizz) trebuie să plătiți câteva zeci de lei în plus, este o învestiţie foarte bună. În felul ăsta copilul vede ambii părinți, îl puteți muta uşor de la unul la altul, iar dacă e nemulţumit puteți să vă ridicați să îl plimbați fără să deranjați pe nimeni.

Din păcate copiii n-au voie să stea pe locurile cu spaţiu de picioare suplimentar (primul rând şi rândurile din dreptul aripilor). Aşa că dacă vă gândeați că e mai comod acolo şi vă puteţi mişca mai uşor, nu e o opţiune validă.

  • Luați la dumneavoastră şi hăinuţe mai groase

Oricât de cald e afară, e bine să aveți şi o jacheţică pentru bebe şi nişte pantaloni lungi. Niciodată nu se știe cum o să fie în avion, e posibil ca aerul condiţionat să fie prea rece ori prea cald pentru copil. Dacă e frig afară, îmbracați-l pe bebe în straturi astfel încât dacă în avion se face cald să aveți ce da jos.

  • Programaţi-vă zborul în funcţie de rutinele celui mic

Dacă știți ca este rezistent la trezitul si plecatul la aeroport, este bine să vă programați zborul de dimineață pentru a-l culca iar când vă suiți in avion.

Însă dacă ştii că aveți un bebe sensibil la gălăgie, care se trezeşte la cel mai mic zgomot, e o idee mai bună să zburați cu el în perioadele în care e treaz. Nu de alta, dar bebeluşii deranjaţi din somn sunt tare morocănoşi şi nemulţumiţi.

  • Pregătiți-vă de acasă pachetele pentru schimbat

Puneți într-o pungă scutecul, servețelele umede, paturica de schimbat, şi dacă trebuie să-l schimbați pe bebe aveți de luat din geantă doar punga. E mult mai simplu.

Masa de schimbat bebeluşii se găseşte, de obicei, în toaletă din spatele avionului. Locul e cam strâmt şi poate fi incomod să-l schimbați pe cel mic acolo, dar nu imposibil.

  • Sistemele de port-bebe sunt întotdeauna utile

Niciodată nu se ştie când aveți nevoie de mâini libere, fiind cu bebe în braţe. Şi-n aeroport pot fi extrem de utile, mai ales dacă zburați cu o companie aeriană care nu-vă permite să mergeți cu căruciorul până la avion.

  • Intră printre ultimii în avion

Deşi familiile cu bebeluşi au prioritate la îmbarcare, este mai bine să evitați să profitați de ea pentru a minimiza cât se poate timpul petrecut într-un loc strâmt, cu multă lume şi posibilitate redusă de mişcare.

  • Ţineți cont de posibilele întârzieri

Întotdeauna există posibilitatea ca decolarea să fie amânată cu o oră – două – trei, iar şederea voastră în aeroport să se prelungească. E bine să fiţi pregătiţi şi pentru varianta asta, mai ales când vine vorba de mâncare şi scutece.

  • Luați jucării noi cu voi

Şi când aşteaptă în aeroport, şi când e în avion, dacă nu doarme probabil că bebe o să vrea să facă ceva, să fie distrat sau să descopere lucruri noi. Jucăriile noi îl pot ţine ocupat o vreme, iar părinților le lasă câteva clipe de respiro.

  • Papa la decolare şi aterizare

Aşa cum pe multe persoane le dor urechile în avion, şi bebele poate resimţi aceleaşi senzaţii neplăcute. De aceea e recomandat ca în timpul decolării şi mai ales în timpul aterizării să-i dați celui mic să bea sau să sugă. Dacă e treaz.

E bine de ştiut că puteți trece de scanare cu mai mult de 100ml de lapte pentru bebe, iar în avion le puteți cere însoţitoarelor de bord apă fiartă pentru a prepara laptele pe loc.

E.T.