Reprezentanţii Direcţiilor de impozite şi taxe locale au informat, joi, că nu se aplică nicio majorare a impozitelor şi taxelor locale, mai ales că hotărârea Guvernului de miercuri arată că în Bucureşti nivelul acestora este stabilit de către CGMB, care a stabilit păstrarea valorilor din anul 2012.
Astfel, autorităţile locale din capitală încasează taxele şi impozitele locale nemajorate, la nivelul celor din anul trecut, în baza hotărârii CGMB 211/2012.
Încă din luna decembrie, edilii Capitalei s-au pronunţat împotriva creşterii taxelor fiind de părere că taxele mai mari vor aduce încasări mai mici de la populaţie. Totodată, ei consideră că pot fi identificate soluţii manageriale astfel încât, fără să se renunţe la proiectele de dezvoltare şi la facilităţile acordate membrilor comunităţii, să nu fie împovăraţi cetăţenii.
“Nu putem să încărcăm taxele şi impozitele locale nici măcar cu indicele de inflaţie deoarece 2013 va fi un an foarte greu, aşa cum spun finanţiştii. Domnilor consilieri, puteţi să le măriţi, dar cu riscul de a nu încasa”, a afirmat Sorin Oprescu în şedinţa CGMB.
Consilierii generali au adoptat, în decembrie, o hotărâre prin care taxele şi impozitele în Bucureşti în 2013 se mențin la nivelul celor din 2012. Totodată, pentru maşinile electrice şi cele hibrid se aplică în continuare o scutire la impozitul pentru autovehicul de 95 de procente, iar pentru vehiculele înregistrate cu capacitate cilindrică cuprinsă între 3.000 şi 4.800 cmc, impozitul va fi de 3 lei/200 cmc.
Pentru vehiculele înregistrate cu capacitate cilindrică mai mare de 4.800 cmc impozitul va fi de 5 lei/200 cmc, iar pentru cele fără capacitate cilindrică evidenţiată, impozitul va fi de 100 lei pe an.
Potrivit primarului general Sorin Oprescu, în această categorie nu intră autoturismele, ci utilajele grele, tractoarele, căruţele.
C.I.