Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 200 gr pulpă de porc,
- 1 ceapă roșie,
- 2 căței de usturoi,
- boia,
- ghimbir,
- ½ lămâie,
- cimbru,
- semințe de ardei iute,
- 1 lingură ulei,
- 100 ml vin dulce,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea se spală în mai multe ape, se taie cuburi și se așează pe un prosop de bucătărie până când se scurge apa de pe ea. Se presară apoi sare și boia și se frige în ulei, la foc iute, întorcând din când în când cuburile de carne.
După ce carnea este gata, se ia din cratiță și se pune ceapa și usturoiul sfărâmat. Se presară deasupra semințe de ardei iute, ghimbir și cimbru.
Lămâia se storce, se amestecă cu vinul și cu puțină sare și se toarnă peste ceapă, care deja este moale. Se adaugă și cuburile de carne și se lasă la foc mediu până ce se evaporă tot vinul.
Se servește caldă, cu lămâie rasă deasupra.
După preferințe, se mai poate stropi cu puțină zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Nicoleta Popa