4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 14:53
No menu items!

Gulia miraculoasă

spot_img

Gulia miraculoasă

Gulia este un aliment anticanceros, datorită acizilor arsenici şi iodului, care ajung în glanda tiroidă, influenţând benefic celulele producătoare de hormoni. Consumul de gulii scade riscul cancerelor ovariene, testiculare şi de prostată.

Gulia are efect tonic asupra metabolismului rinichiului, prin conţinutul de substanţe şi compuşi organici, care reduc toxicitatea amoniacului şi alertează organismul asupra apariţiei unor boli cauzate de sistemul renal. Aminoacizii conţinuţi declanşează mecanisme de reglare nervoasă a eliminării urgente a toxinelor şi reglare a acidităţii urinare prin mecanisme hormonale, scăzând riscul la cistite şi alte infecţii ale aparatului urinar.

Tonic sexual, guliile conţin vitamina E4, ce produce coenzima apetitului erotic feminin şi a fertilităţii. Consumul de gulii are efect extrem de liniştitor şi tratează insomnia generată de nevroze atipice. Gulia este indicată în curele de slăbire, în controlul diabetului şi în infecţiile virale, având efect şi în întârzierea declinului cognitiv.

Gulia este o excelentă sursă de vitamina C, care contribuie la sănătatea oaselor, a cartilajelor, a dinţilor şi a gingiilor, protejează de infecţii, favorizează absorbţia fierului, accelerează cicatrizarea rănilor şi are proprietăţi antioxidante.

Vitamina B6 este folosită de organism la metabolismul proteinelor şi al acizilor graşi, contribuind la fabricarea globulelor roşii şi facilitând transportul de oxigen pentru o mai bună funcţionare a sistemului imunitar.

Sursă de fosfor, gulia joacă un rol esenţial în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, contribuind la creşterea şi regenerarea ţesuturilor şi ajută la menţinerea ph-ului optim al sângelui. Gulia conţine multiple minerale importante pentru organism: potasiu, magneziu, calciu, mangan şi cupru.

Roxana Mera