2.2 C
București
joi, 21 noiembrie 2024 - 23:30
No menu items!

GRĂDINIȚA GROAZEI (I). Copii „educați” cu pumni și picioare și adormiți cu vin. VIDEO

spot_img

Părinții au înregistrat umilirea copiilor cu microfoane ascunse în jucării

gradinita

Grădiniţa groazei funcţionează la Constanţa! Acolo educaţia se face cu pumnul şi picioarele, iar copiii sunt adormiţi cu vin! Toate s-au petrecut după închiderea camerelor de supraveghere. Aparent, grădiniţa este frumos amenajată, iar părinţii au plătit şi 1000 de lei pe o lună.

Imagini cu metodele corecţionale aplicate unor copii cu vârste foarte mici (3-4 ani) au fost suprinse chiar de camerele de supraveghere montate de conducerea unei grădiniţe private din Constanţa. Camerele ar fi trebui să le dovedească părinţilor că pot controla ce se întâmplă cu copiii lor  pe durata programului. În realitate,  imaginile care au fost surprinse când educatoarele ştiau că sunt închise au devenit probe într-un dosar penal care bate pasul pe loc de 6 luni.

Pentru că imaginile suprinse în prima parte a programului nu arătau niciun indiciu despre motivul vânătăilor pe pe urechea copilului lor, doi dintre părinţi au montat un reportofon în jucăria de pluş preferată a micuţului. Părinţii au aflat aşa şi motivele pentru care copilul se trezea speriat din somn strigând numele femeii de serviciu de la grădiniţă (doamna Vali), era cea pe mâna căreia încăpeau des copiii pentru corecţii, atunci când educatorii nu erau preocupaţi să le răspundă întrebărilor.

 Înregistrare audio în grădiniţă

băieţel: “ Uite stelute ! “

educator: “ Ia dă-l afara pe tâmpitul ăsta la Vali ! La Vali cu el ! “

băieţel: “Nuuu “

Alte peste 300 de înregistrări audio făcute de alţi părinţi cu ajutorul unor reportofoane puse în jucăriile copiilor atestă şi ele violenţa verbală şi fizică prin care educatoarele se impuneau în faţa copiilor, dar şi că pe unii îi adormeau dându-le să bea vin şi îi trezeau cu cafea. Înregistrările arată că un băieţel de patru ani a fost pus să doarmă pe o camapea în secretariat, fiind găsit după mai bine de o oră de somn pe jos chiar de femeia de serviciu.

Înregistrare audio din grădiniţă

băieţel: se foieşte şi scânceşte

educator: “Mamă dacă-ți dau doi pumni în căpățână, culcă-te că te trântesc de nu te vezi acuma , cu tot cu pat te dau afară în frigul ăla “

educator: “Vali ? Haide Vali ! “

Într-una dintre secvenţe se vede cum o fetiţă este desprinsă de sol cu puterea unei educatoare care o ridică de barbă şi târâtă până într-un colţ al încăperii. Fetiţa aruncase cu un papuc în perete, în timpul de relaxare de dinainte de masa de prânz. La fel, în sala de mese, una dintre asistentele educatoarelor apare pleznind peste faţă un copil care nu înghite cu viteza cu care este îndesat cu ciorbă. După mai multe luni petrecute la această grădiniţă, unii dintre părinţi au observat transformări dramatice la copiii lor: de la refuzul de a mânca anumite feluri de mâncare, la coşmaruri nocturne, apatie, lipsă de încredere şi chiar reacţii violente.

 Înregistrare audio în grădiniţă

ajutor educator:   “A…io !!  Îți rup ciuful ăla !! “

ajutor educator:   “Fată eu il dau pe hol poate doarme acolo în cabinet, nu stiu ce  să fac ! “

educator:  “Du-l fată-n cabinet ca.. si vine Vali la el că nu mai pot ! deci îl….”

ajutor educator:   “Treci in cabinet”

băieţel:  “ Nuu .. ! “

educator:    “Te culci, că nu mai pot ?? “

educator:    “Fată, infășoară-l …

băieţel:  “Heii nu cearceaful !!  “

ajutor educator:   “sss sss sss Taci ca dorm copiii”

educator:  “Mai tu !! Il poc .. numai, deci el n-ar fata nici o vina da nici noi n-avem, imi bag picioarele”

ajutor educator:  “Infasurat in cearceaf, intr-o patura il pui cu mainile intinse, du-l fata in cabinet si sa vina Vali la el, nu se mai poate !! ”

educator:  “Ia-l ca pe tez .. –neinteligibil-“

baieţel: “ Nuu .. ! “

ajutor educator:   “Nesimtitule  ! “

ajutor educator:   “Ia-l in cabinet !

Femeia de serviciu:   “ Esti nebună mă ?“

băieţel:  “ Eeeeei .. ! “

Privind imaginile, multe dintre violenţe sunt aparent inexplicabile.

CITEȘTE ȘI

GRĂDINIȚA GROAZEI. Noi înregistrări arată cum se purtau îngrijitoarele! Părinții cer anchetarea conducerii

Cea mai şocantă arată cum o fetiţă este agresată verbal şi întoarsă în pat atunci când cere să iasă la toaletă. Fetiţa a urinat în timpul somnului, dar este pusă de educatoare să doarmă în acelaşi pat. Un alt copil alunecă pe pata de urină la finalul programului de somn, pentru că educatoare a şters urmele doar cu vârful piciorului, cu un şerveţel uscat.

Imagini şocante cu răzbunarea educatoarelor după închiderea camerelor de supraveghere au fost surprinse în trei zile, anul trecut, şi stocate de părinţii unor copii care credeau că au găsit grădiniţa perfectă. Unii dintre ei au ales să-şi retragă copii, alţii au mers în justiţie care se dovedeşte legată la mâini pentru că grădiniţa funcţiona ca un SRL, fără nici o autorizaţie din partea Ministerului Educaţiei. Trei dintre educatoarele prezentate ca şi cadre didactice ale grădiniţei figurează cu program paralel la grădiniţe de stat din Constanţa. Oficialii Inspectoratului Judeţean Şcolar susţin că nu au cum să intervină în acest caz. Pentru ei SRL-ul care oferă aceste servicii sub forma unui pretins centru de educaţie şi dezvoltare timpurie nu există ca formă de învăţământ şi deci nu-i pot controla activitate. Culmea este că unul dintre psihologii chemaţi să medieze comflictul dintre părinţi şi conducerea grădiniţei neutorizate este angajată a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Părerea transmisă de specialist a fost că tocmai existenţa camerelor de supraveghere îi face pe educatori să-şi reprime comportamentul faţă de copii şi să izbucnească atunci când nu se ştiu înregistraţi.

 Înregistrare audio în grădiniţă

educator: “Ne uitam si azi la camera aia, fata poate se vede ca l-am mazilit”

educator 1: “Lariso ?”

educator: “Da “

educator 1: “Nu l-am tras de par vineri pe asta”

educator: “Si ? “

educator 1: “Vineri, si tu si eu

educator: “Si ? de aia nu mai pot ! “

educator 1: “vineri erau inchise fata “

educator: “Nu erau fata inchise, taci !”

educator 1: “Putin scuturat asa sa se limpezeasca “

educator: “ –neinteligibil- mie mi-e frica”

 Doar 26 de grădiniţe private au fost autorizate în judeţul Constanţa, din 2007 şi până acum, de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar. Patru dintre ele au fost închise în perioada 2007-2009 tocmai din cauza metodelor educaţionale. Niciuna dintre cele grădiniţele autorizate şi funcţionale în acest moment nu este mai veche de doi ani. Inspectorii specializaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar contactaţi de Sursa Zilei au mărturisit că nu au idee câte alte SRL-uri şi-au deschis centre de recreere sau educaţionale în judeţ şi că au idee despre funcţionarea unor astfeld e firme doar pentru că-şi publicitate stradală prin oraş.

Mihaela Chiper