4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 21:15
No menu items!

Grădina Senzorială, unicat în România. Terapie de relaxare

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

gradina senzoriala

Reprezentanții Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi au deschis, anul trecut, un spațiu mai special, ieșit din tipare, destinat celor care vor să facă terapie de relaxare.

„Grădina Senzorială” este rezultatul unui proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014. Dezvoltattorul acestui proiect este „Asociaţia Centrul de Resurse Pentru Dezvoltare 2020”, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – secţia Grădina Botanică şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Ideea acestei Grădini Senzoriale este de a aduce natura mai aproape de vizitator, scrie adevarul.ro. Astfel, au fost construite pe o suprafaţă de 750 mp cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla… desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn.

Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

„Putem spune că această Grădină Senzorială este unică în România, suntem singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Publicul va experimenta văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit”, a declarat pentru adevărul.ro şeful Secţiei Grădina Botanică, inginerul Paul Lupoae.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare.

Olimpia Diaconiuc