Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 100 gr goujonette de somon,
- 4 linguri sos de soia,
- 1 linguriță miere,
- 1 linguriță oțet de orez,
- 1 cățel de usturoi,
- 1 linguriță ghimbir ras,
- semințe de ardei iute.
Mod de preparare:
Goujounettet-ul de somon se spală și se taie în două. Se așează apoi pe un prosop de bucătărie, pentru a fi absorbită apa în exces.
Într-o crăticioară se pune sosul se soia cu miere, oțet, semințe de ardei, ghimbir și usturoi și se dă într-un clocot. Se ia apoi de pe foc și se lasă să se racească. Se strecoară sosul format, iar pulpa de usturoi și ghimbir se îndepartează.
Se pune somonul la marinat în sosul format și se dă la rece pentru 30-40 minute.
Se încinge apoi grătarul sau tigaia de teflon, se scurge bine somonul și se frige la foc mediu.
După două minute, se întorce pe partea cealaltă și se mai lasă încă 2 minute până când somonul se pătrunde bine.
Se servește cald, alături de legume sau orez fiert.