Fosta judecătoare Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată acum 2 luni de la doctorat, potrivit Regulamentului Universității București, dezvăluie Grupul de Investigații Politice (GIP).
Potrivit GIP, Camelia Bogdan este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.
Conform Regulamentului studiilor universitare de doctorat în Universitatea din București, Camelia Bogdan ar fi trebuit să susțină teza de doctorat după 3 ani, în 2016. Camelia Bogdan a beneficiat, însă, de o serie de extinderi ale perioadei programului de doctorat:
– o întrerupere de studii pe motive medicale, în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017;
– o prelungire de 12 luni, în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018
– o perioadă de grație de 2 ani între 1 octombrie 2018 și 1 octombrie 2020.
La finalul perioadei de grație, Camelia Bogdan ar mai fi putut beneficia de o perioadă de amânare de maxim 2 ani. Această perioadă s-a încheiat pe 1 octombrie 2022, dată la care Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată, notează GIP.
GIP a solicitat rectorului Universității București să comunice public dacă a exmatriculat-o pe Camelia Bogdan. GIP a solicitat, de asemenea, ca, în cazul în care Camelia Bogdan nu a fost încă exmatriculată să fie informat cu privire la motivul pentru care rectorul Universității București nu a luat încă această decizie.
Decizia de exmatriculare a Cameliei Bogdan este cu atât mai relevantă, cu cât fosta judecătoare a primit bani pentru finalizarea studiilor de doctorat. Spre exemplu, în declarația de avere pe care a depus-o în 2017, Camelia Bogdan a spus că a primit din partea The Rațiu Charitable Foundation suma de 2.000 de lire sterline, cu titlu de „bursă/ grant pentru Doctorat”. Banii primiți din acest tip de donații cu sarcină trebuie restituiți de fosta judecătoare în cazul exmatriculării sale, subliniază Grupul de Investigații Politice.
Documentele publicate de GIP pot fi consultate AICI.
R. Dan