Ghimbirul este un condiment recunoscut pentru gustul deosebit pe care îl dă mâncărurilor, dar și pentru mirosul său aromat.
Rădăcina de ghimbir este cea care se utilizează de fapt în scopuri culinare și medicinale, sub formă de pulbere.
Iată 5 beneficii ale acestui aliment sănătos:
1. Alungă greața: rădăcina de ghimbir este un remediu perfect pentru tratarea simptomelor de greață. Condimentul are rolul de a calma stomacul și de a îndepărta senzația de voma. Se ia un vârf de linguriță de pulbere de ghimbir și se ține sub limbă câteva minute, timp în care senzația de vomă va dispărea.
2. Tratează indigestia: vei scăpa de durerile abdominale, de gaze și balonare, de toxine, iar în același timp digestia se va ameliora și vei avea mai multa poftă de mâncare, dacă vei mânca bucăți dintr-o tulpină proaspătă de ghimbir. De asemenea, o cană cu ceai de ghimbir va avea aceleași efecte benefice asupra organismului.
3. Amelioreaza artrita: utilizat pentru masaj, uleiul de ghimbir ameliorează artrita și durerile provocate de aceasta datorită proprietăților sale anti-inflamatorii.
4. Combate infectiile respiratorii: multe dintre siropurile de tuse care tratează în același timp infecțiile respiratorii au în compoziție extract de ghimbir. Bea în fiecare zi cel puțin o cană cu ceai de ghimbir, îndulcit cu puțină miere, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.
5. Are efect de Viagra: ghimbirul tonifică organismul și îl ajută să reziste mai bine la efort fizic prelungit, iar consumat în mod regulat, poate acționa asemenea unei pastile de Viagra.
R.M.