5.3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 21:02
No menu items!

Gerovital este cel mai puternic brand local. Cum arată Top 10

spot_img

Gerovital a devenit cel mai puternic brand românesc, potrivit studiului BrandRO, realizat de Revista Biz și de compania de cercetare Unlock Market Research.

Față de clasamentul anului trecut, Gerovital a urcat patru poziţii. Brandul este deținut de producătorul clujean de cosmetice Farmec.

Borsec şi-a păstrat poziţia a doua, pe care s-a clasat şi în 2015. Cele două branduri sunt urmate de Dero, Farmec, Elmiplant, Arctic, eMAG, Poiana, Napolact şi Dorna.

Adina Vlad, Managing Partner la Unlock Market Research, spune că brandurile „au învăţat să caute autenticul, emoţia reală şi adevărul”.

”Dacă până acum vorbeam despre românism (tendinţa de revalorizare a românescului), acum vorbim despre unul de modernism şi avangardă românească. Oamenii au început să susţină activ tot ce e românesc, să creadă din nou în valoarea naţională şi să promoveze România.”, a declarat

În clasamentul din acest an continuă ascensiunea produselor de igienă şi a celor cosmetice în special (Gerovital, Farmec, Elmiplant). Tendinţa aceasta este susţinută de preocuparea din ce în ce mai mare a românilor de a se îngriji, folosind produse noninvazive şi de a schimba stilul de viaţă cu unul mai sănătos.

”Oamenii s-au schimbat şi sub impactul revoluţiei tehnologice. S-au transformat în consumatori avizaţi, care iau decizii în cunoştinţă de cauză. Astfel că, nu mai e suficient doar să comunici, ci, cât de bine livrezi ca produs şi ce lucruri faci pentru oameni, ce valoare aduci în viaţa lor”, potrivit unui comunicat de presă.

Studiul vizează măsurarea “puterii” mărcilor româneşti din perspectiva investiţiei de încredere şi afectivitate care le este acordată de către consumatori (fără indici financiari / comerciali incluşi). O marcă este cu atât mai puternică din perspectiva românismului cu cât reuşeşte să-şi menţină poziţia în top, indiferent de fluctuaţiile socio-economice specifice ultimilor ani.

Studiul are la baza 1.000 de interviuri online şi este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărţire pe sex şi vârstă a populaţiei (între 18 şi 55 de ani).

Performanţa mărcilor româneşti este măsurată în baza a patru indicatori: investiţia de afectivitate în marcă, puterea mărcii, gradul de utilizare şi notorietatea ei.

Respondenţii au realizat alegeri multiple între mărci în urma cărora a fost calculat un indice de preferinţă. Analiză mărcilor a fost realizată la nivel de categorie, indicele obţinut fiind ulterior analizat împreună cu indicele de importanţă al fiecărei categorii.

V.B.