Săptămâna aceasta – un preparat care poate ţine oricând loc de mic dejun, aperitiv sau chiar cină
Ingrediente:
- 2 ardei,
- 3 roşii,
- 1 castravete,
- 1 ceapă,
- 3 căţei de usturoi,
- 2 felii de pâine,
- ulei de măsline,
- sare,
- piper,
- oţet,
- pătrunjel,
- mărar,
- busuioc,
- chivas.
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se taie cuburi. Se adaugă şi pâine tăiată.
Se amestecă şi se lasă la marinat între 30 de minute şi 2 ore ca să iasă tot sucul din ele şi aromele să se îmbine.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui blender, totul se pasează până devine o pastă fină şi se asezonează cu sare şi piper.
Se serveşte rece, cu pâine prăjită şi cu ulei extravirgin deasupra.