Vicepremierul pentru securitate națională le-a mulțumit tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru efoturile și sacrificiile pe care le fac pentru asigurarea ordinii publice de sărbătorile pascale
Cu ocazia Sfintelor Paști, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a transmis un mesaj tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), mulțumindu-le pentru eforturile și sacrificiile pe care le fac pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor.
Sfintele Paști, sărbătoarea speranței, a făgăduinței împlinite, a renașterii și eliberării constituie, totodată, esența creștinismului. Ne definește pe noi ca popor, este parte esențială a identității noastre naționale și unul dintre reperele fundamentale ale parcursului românilor, indiferent de provocările istoriei.
Pentru toți cei care au îmbrăcat haina militară, momente ca acestea capătă sensuri noi, pentru că sunt chemați să asigure ordinea publică, siguranța și securitatea cetățenilor. Tuturor vă mulțumesc pentru eforturile și sacrificiile pe care le faceți în numele datoriei împlinite!
Vă urez, dumneavoastră și tuturor românilor, să vă bucurați cu adevărat de această mare sărbătoare creștină, cu încredere și optimism, deplin încredințați că, împreună, vom face față tuturor provocărilor!
Paște Fericit, liniște și pace pentru toți românii!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne
Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a apreciat că în această perioadă, angajații Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat pentru ajutorarea veteranilor de război ai MAI, a familiilor nevoiașe sau care și-au pierdut locuințele din cauza alunecărilor de teren, precum și a unor copii orfani sau bătrâni rămași fără niciun sprijin.
Acțiuni umanitare au fost desfășurate în mai multe orașe din țară și din București unde, polițiștii, jandarmii, pompierii sau polițiștii de frontieră au făcut vizite la instituții de învățământ, la centre de plasament și la comunități din zone greu accesibile.
Astfel, jandarmii craioveni i-au făcut o vizită-surpriză celui mai vârstnic jandarm, generalul de brigadă în retragere Titu Stoichieci, în vârstă de 104 ani, veteran al celui de-al doilea război mondial. Acesta a primit din partea militarilor jandarmi produse tradiționale de Paști.
Pentru faptele sale de arme săvârșite pe frontul de est, în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, generalul de brigadă în retragere Titu Stoichieci a fost avansat în grad de două ori și a primit decorația Ordinul Steaua României cu spade.
La rândul lor, jandarmii bucureșteni au oferit rechizite copiilor de la Gradinița nr. 35, din sectorul 5 al Capitalei. Militarii jandarmi au petrecut câteva ore alături de cei mici, au urmărit împreună un spectacol de teatru, au desenat și le-au vorbit copiilor despre ce înseamnă meseria de jandarm.
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Tulcea și Sulina au sprijinit acțiunile unor asociații umanitare, asigurând transportul de produse alimentare pentru mai multe familii nevoiașe din Delta Dunării, în localitățile C.A. Rosseti și Sulina din județul Tulcea.
De asemenea, polițiștii de frontieră din județul Mehedinți au donat alimente, haine și alte bunuri câtorva zeci de familii cu venituri modeste, printre care și familii din localitatea Eşelniţa, care au avut de suferit în urma inundațiilor din toamna anului trecut.
Pompierii din cadrul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență Buzău și Bacău au împărțit daruri familiilor rămase fără locuințe în urma alunecărilor de teren din ultimele săptămâni. În prezent, aceste familii sunt cazate în locuințe modulare puse la dispoziție de autorități.
Pompierii militari i-au vizitat în Săptămâna Mare și pe copiii internați într-un centru de recuperare neuro-motorie din municipiul Bacău, fiind întâmpinați cu zâmbete și mulțumiri de către cei mici.
Studenții anului II din Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza au dus mai multe cadouri copiilor internați în spitalul Grigore Alexandrescu din București. Cadourile au fost colectate în urma unei campani umanitare desfășurate la nivelul Academiei de Poliție.
În mai multe județe ale țării, polițiștii de la inspectoratele de poliție au mers cu daruri și produse tradiționale de paște în mai multe centre de copii și de bătrâni.
În județul Mehedinți, polițiștii au adus bucurie și alinare pe chipurile copiilor aflați în Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități cărora le-au dus dulciuri și alimente.
R.D.