Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 100 gr somon,
- 2 căței de usturoi,
- 10 gr unt,
- 5 picături ulei,
- sos Caesar,
- sare,
- piper alb,
- 50 gr fusilli,
- 250 ml apă.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să dea în clocot, se pun pastele la fiert, la foc mediu pentru 8-10 minute.
Între timp, preparăm peștele. Se spală somonul, în 2 ape, se pune pe un prosop se bucătărie și se tamponează pentru a absorbi toată apa de pe el. Se taie apoi cuburi sau fâsii, medii, de 1- 1,5 cm.
Se pune untul într-o cratiță și se topește, apoi se adaugă uleiul și se sotează usturoiul strivit. Nu se lasă mai mult de 2 minute, apoi se adaugă și somonul.
Se frige la foc mediu, amestecând ușor din când în când, fără a rupe peștele. Când începe să se rumenească, se toarnă sosul Caesar.
Se mărește focul și se amestecă la 10 secunde timp de 1 minut.
Pastele fierte se clătesc cu apă rece, se strecoară și se amestecă cu somonul.
Se servesc calde, cu parmezan ras. Opțional, se poate stropi cu puțină zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Nicoleta Popa