Fructul Sharon conține concentrații mari de fibre alimentare, minerale și compuși fenolici, combătând cu success ateroscleroza, afecțiune în care arterele se blochează, o cauză principală a bolilor de inimă, atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale.
Aceste fructe conțin o cantitate de fibre de două ori mai mare comparativ cu merele și un conținut semnificativ mai ridicat în cei mai importanți compuși fenolici sau antioxidanți despre care se crede că luptă împotriva cancerului și contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
Fructele au niveluri mari de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, vitamina C, betacaroten și carbohidrati. Fructele mai conțin fitochimicale precum catechina și gallocatechina, dar și compuși despre care se crede că sunt implicați în combaterea cancerului, cum ar fi acidul betulinic.
Studiile arată beneficiile consumului de fructe Sharon pentru combaterea cancerului, a problemelor de vedere, a osteoporozei şi chiar pentru ameliorarea bolii Parkinson. Coaja fructelor conţine tanin, de aceea e recomandabil să nu fie consumată, dar poate ajuta stomacul în caz de indigestie, reglând tranzitul intestinal.
R.M.