Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 300 gr carne de pui (piept sau pulpe),
- 150 gr porumb,
- 6 ouă,
- 1 ceapă verde,
- 1 linguriță ulei,
- sare ,
- piper alb,
- brânză de capră.
Mod de preparare:
Carnea se spală în 2-3 ape, apoi se fierbe cu puțină sare și piper alb, pentru 20 minute.
După fierbere, carnea se lasă să se răcească și se taie mărunt sau se desface în fâșii.
Ceapa se spală, fâșie cu fâșie, se taie mărunt…
….și se amestecă cu porumbul spălat și scurs și carnea de pui.
Ouăle se bat cu sare și piper alb și se toarnă peste amestecul de ceapă, porumb și carne. Compoziția obținuta se toarnă în tavă sau în forma în care urmează a fi coaptă. Se preasară brânza pe desupra și se introduce la cuptorul încălzit în prealabil la 165 grade, timp de 15 minute.
Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv.
Poftă bună!
Nicoleta Popa