Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 1 piept pui,
- 2 linguri ulei,
- 1 ceapă roșie,
- 2 căței de usturoi,
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 2 linguri pastă de roșii,
- 2 linguri unt de arahide,
- 100 ml lapte de cocos,
- 1 linguriță zahăr brun,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul, tăiate mărunt, se călesc în uleiul încins.
Când încep să-și schimbe textura și devin sticloase, se adaugă pastă de ardei și rosii. Lăsăm 1 minut, cât să se parfumeze amestecul și adăugăm untul de arahide, laptele de cocos și zahărul brun.
Fierbem sosul pentru 5 minute, amestecând din când în când, până când acesta începe să se îngroașe. Asezonăm cu suc de lămâie, sare și piper și îl dăm la rece.
Între timp, spălăm pieptul de pui și îl tăiem cuburi. Îl lăsăm la scurs cât timp se răcește sosul de arahide, apoi îl amestecăm cu sosul răcit. Acoperim bolul cu carnea marinată, folosind o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 3 ore.
La finalul celor 3 ore, scoatem carnea de la rece și așezăm cuburile de carne pe bețele de frigărui.
Se frig fie la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 25 minute, fie pe grătar.
Se servesc calde, alături de sosul de iaurt cu ghimbir.
Poftă bună!
Nicoleta Popa