Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 200 gr somon,
- 1 lămâie mare,
- sare,
- piper,
- busuioc.
Mod de preparare:
Fileul de somon se spală bine. Se taie apoi pe lungime, formând fâșii lungi de 1,5 centimetri.
Se mai spală încă o dată, se trec pe un prosop de bucătărie, pentru a absorbi apa în exces și se pun în sucul de lămâie, amestecat cu puțină sare, piper și busuioc. Se dă la rece pentru 4-5 ore, pentru ca somonul să absoarbă aroma sucului de lămâie.
Scos de la rece, se pune pe bețele de frigărui, care se așează apoi pe grătar sau pe o tigaie de Teflon.
La foc încins, se lasă câte 2 minute pe fiecare parte.
Se bagă apoi la cuptorul încălzit la 165 grade, pentru 15-17 minute.
Se servesc calde, cu legme și duo sos – de lămâie și ciuperci.
Poftă bună!
Nicoleta Popa