4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 17:27
No menu items!

FOTO/VIDEO. Zeci de percheziții la traficanții de migranți. Îi ascundeau în TIR-urile de marfă și îi duceau în vestul Europei

spot_img

Zeci de persoane urmează să fie duse luni la audieri într-un dosar de trafic de migranţi în care au loc 34 de percheziţii în București și în zece judeţe. Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Migranţii proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka. 

”La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti (12), Argeş (7), Dâmboviţa (1), Teleorman (4), Olt (1), Sibiu (1), Arad (1), Vâlcea (2), Vrancea (4) şi Galaţi (1), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi”, a transmis Poliția Română.

Conform sursei citate, în anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a obţine în mod facil sume de bani.

În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia ar fi adăpostit şi transportat migranţi, care ar fi provenit din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka.

Pentru transportul migranţilor, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăţi comerciale.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri.

Sumele de bani provenite din activitatea infracţională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârşirea altor activităţi infracţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse pentru audieri, aproximativ 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

                                                                                                                Adina Silav