4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:14
No menu items!

FOTO VIDEO Furtuna Ciaran face ravagii în Marea Britanie: Evacuări, inundații și vânturile de 170 km/oră 

spot_img

Coasta sudică a Marii Britanii a fost lovită în plin de furtuna Ciaran, care a provocat deja pagube materiale și panică în rândul populației. Vânturile au atins viteze de 170 km/oră și au smuls acoperișuri de pe case, au spart geamuri și au făcut ca mobilierul din grădinile britanicilor să zboare pe carosabil și pe liniile de cale ferată. 

Evacuări și răniți în Jersey

Zeci de locuitori din Jersey au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza furtunii, căutând adăpost de urgență în hoteluri. În mod tragic, trei persoane au fost spitalizate cu răni provocate de furtună.

Poliția din Jersey a raportat mutarea a 29 de adulți, 6 copii și mai multe animale de companie din cauza pagubelor materiale. În mijlocul acestei agitații, imagini șocante au surprins momentul în care o mamă, cu bebelușul ei adormit, a fugit din camera lor în timp ce un geam s-a spart din cauza furtunii.

Școli închise, se reia învățământul la distanță

Pentru prima dată de la pandemia Covid-19, mii de elevi au revenit la învățământul la distanță, deoarece școlile din Hampshire, Devon, Dorset și Cornwall și-au închis ușile din motive de siguranță.

Această măsură reflectă gravitatea furtunii, care a adus condiții care pun viața în pericol, în special de-a lungul coastei de sud.

Pene generalizate de electricitate

Numai în Cornwall, peste 8.500 de locuințe au rămas fără curent electric. Autoritățile locale și lucrătorii se află într-o cursă contra cronometru pentru a restabili furnizarea energiei electrice, în special pentru populația vulnerabilă din aceste zone.

Insulele Canalului au fost cel mai grav afectate, Jersey suferind pagube materiale semnificative și întreruperi ale infrastructurii, inclusiv zboruri și servicii de feribot anulate.

Furtuna a afectat grav mijloacele de transport în comun, cu întârzieri majore și anulări în rețelele feroviare din cauza riscului de căderi de copaci și resturi. Operatorii feroviari Southern, Gatwick Express și Thameslink au sfătuit navetiștii să lucreze de acasă dacă este posibil. Serviciile de feribot și zborurile au fost, de asemenea, perturbate în mod semnificativ.

Zonele de coastă sunt în alertă maximă

Autoritățile îndeamnă populația să evite zonele de coastă, deoarece există riscul ca valurile să ajungă la înălțimi de 35 de metri și să pună în pericol viețile celor aflați în apropiere. Zonele de la malul mării din locuri precum Brighton au fost acoperite de spumă de mare, în timp ce potecile și promenadele au fost amenințate de intensitatea furtunii.

Emanuel Stan