3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 13:57
No menu items!

FOTO. Val de anchete după tragedia de la Ibănești. Cum au murit cei trei angajați și patronul fabricii de cașcaval

spot_img

Apar noi detalii legate de tragedia de la fabrica de cașcaval din comuna Ibănești, din județul Botoșani. Radu Tudose, patronul fabricii de cașcaval de la Ibănești, a murit în duminica de Rusalii, încercând să își salveze angajații, după ce aceștia au căzut într-un bazin de decantare.

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare la Fabrica de cașcaval de la Ibăneşti.

Tragedia s-a produs după ce un angajat a intrat fără protecție într-un bazin de decantare. Gazele nocive l-au doborât instantaneu, iar după el au intrat alți doi colegi și inclusiv patronul.

Cele patru persoane au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Doi dintre cei patru bărbaţi nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Ceilalți doi au fost transportați la spital, acolo unde, din păcate, au decedat la interval de câteva ore. Printre cei decedați se numără și administratorul companiei, Radu Tudose.

Val de anchete după tragedie

Imediat după tragedie au fost declanşate mai multe anchete.

Potrivit primelor analize cu aparatura specifică a salvatorilor, în interiorul fosei adânci de şapte metri, în care au căzut cei patru bărbaţi, au fost găsite mari cantități de amoniac și acid sulfuric. Urmează să se stabilească de ce acele gaze erau prezente în incinta bazinului şi dacă s-au respectat normele în vigoare.

Specialiştii din cadrul ITM Botoşani au trimis o echipă la sediul societăţii din Ibăneşti, pentru a lua primele declaraţii de la ce implicaţii. În ajutorul acestor anchete vor veni şi specialişti de la Bucuresti, incidentul fiind catalogat ca un accident colectiv de muncă, scrie monitorulbt.ro.

„Se pare că unul dintre angajați a intrat în fosă. Din cauza gazelor emanate se pare că a și decedat. Celelalte trei victime au intrat, la rândul lor în fosă, în ideea de a-l salva pe cel intrat prima dată. Fiind un accident colectiv de muncă, cercetarea va fi preluată de un inspector din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a precizat Daniela Lozneanu, directorul ITM Botoşani.

Potrivit acesteia, accidentul de muncă de duminică este cel mai grav de acest fel din istoria recentă a judeţului.

La locul tragediei au ajuns și echipe de criminalişti şi poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii ale IPJ.

„În continuare sunt efectuate verificări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă şi ucidere din culpă”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani

                                                                                                          Adina Bucur