6.5 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024 - 4:33
No menu items!

FOTO. ANPC închide Taverna Racilor din Herăstrău. Ce nereguli grave au găsit inspectorii

spot_img

În urma controalelor repetate, făcute de către comisarii Protecției Consumatorilor, au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei Tavernei Racilor din Herăstrau. De-alungul controalelor au fost găsite nereguli precum: produse expirate, mizerie, muşte. De asemenea, localul nu avea autorizaţie de la Primărie. Unitatea riscă să fie închisă între şase luni şi un an pentru abateri repetate.

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că de-alungul mai multor luni de zile au fost făcute mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL. 

Astfel, la prima acţiune de control, comisarii au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au oprit definitiv  comercializarea a 156 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea până la remedierea deficienţelor. 

Următorul control, când comisarii CRPCR au dat amenzi de 75.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea.
 
De asemenea, echipele de control au propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate şi încetarea practicilor comerciale incorecte. 
 
Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au mai anunţat că un ultim control la această unitate, administrată de SC Commercial Diplomatic Club SRL, a avut loc în 15 septembrie. 
 
După această acţiune au fost date amenzi în valoare de 25.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 560 de produse alimentare neconforme. De asemenea, a fost închisă temporar unitatea până la remedierea deficienţelor şi a fost făcută propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate. 
 
Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare; prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate; schimbarea stării termice a produselor; nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat); lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu, lipsa autorizaţiei emisă de Primărie.
 
 
Amalia Capră