4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 17:55
No menu items!

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru delapidare. Și-a luat vilă din subvențiile primite de partid

spot_img

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la AEP pentru a-şi cumpăra un imobil.

Judecătorii au respins apelurile și au menținut sentința din prima instanță.

Instanța a decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici.

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-a însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil. În luna septembrie 2019, instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

Astfel, potrivit procurorilor, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând PSD, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

„În acest sens, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcţiei de trezorier, inculpatul, împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii. În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid)”, se arată în rechizitoriu.