- UPDATE
Antonie Solomon a fost condamnat vineri la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia luată de Completul de cinci magistrați al Curții Supreme este defintivă.
Practic, Curtea Supremă a respins vineri recursul formulat de Solomon și a menținut decizia inițială a instanței în cazul acestuia, dar și în cazul omului de afaceri Cornel Penescu – condamnat tot la trei ani de închisoare pentru dare de mită.
Fostul primar al municipiului Craiova, senatorul PPDD Antonie Solomon, a plâns vineri în fața Completului de cinci magistrați al Curții Supreme, care a judecat recursul formulat de acesta împotriva deciziei de condamnare la trei ani de închisoare cu executare. Antonie Solomon ar putea afla chiar vineri după-amiază verdictul final în dosarul „Mită la PIC”.
Solomon a izbucnit în lacrimi în momentul în care judecătorii l-au invitat să ia cuvântul. „Mă consider nevinovat. Nu poți trimite în închisoare o persoană în baza unor bârfe și șușoteli. Nu știu de ce sunt considerat un infractor, eu sunt considerat un salvator local. Mii de persoane au ieșit în stradă când am fost închis”, a declarat, printre suspine, fostul edil.
În plus, Antonie Solomon a ținut să le precizeze judecătorilor faptul că a devenit bunic: „Dumnezeu ne-a ascultat rugămintea. Sunt bunic și sunt cel mai fericit om de lume. Puteți să faceți ce vreți cu mine”.
Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la omul de afaceri Cornel Penescu – la acel moment unul dintre acţionarii lanţului de magazine PIC. Suma ar fi fost plătită pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru un hipermarket în municipiul Craiova, pe un teren care se afla în litigiu.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut vineri instanței pedepsele maxime prevăzute de lege în cazul lui Antonie Solomon și al lui Cornel Penescu.
„O pedeapsă de trei ani de închisoare nu are cum să descurajeze astfel de atitudini”, a declarat procurorul DNA, referitor la faptul că cei doi au fost condamnați la câte trei ani de închisoare în primă instanță, pentru infracțiunile de luare, respectiv dare de mită.
Sofia Marinescu