La câteva zile după sărbătorile de Paști, judecătorii Curții de Apel București vor relua „în forță” dosarul în care procurorii DIICOT contestă decizia Tribunalului București prin care omul de afaceri Dan Costache Patriciu a fost declarat nevinovat de acuzațiile de manipulare a pieței de capital și delapidare în cazul preluării de către Rompetrol a creanței Libia, preluare considerată de DIICOT abuzivă întrucât creanța ar aparține statului român.
În același dosar a fost declarat nevinovat și senatorul Sorin Roșca Stănescu, trimis și el în judecată pentru manipularea pieței de capital, dar și mai mulți reprezentanți din conducerea fostei CNVM sau din cadrul firmelor lui Patriciu.
La începutul lunii aprilie, Curtea de Apel București a admis cererea de probe a procurorilor DIICOT, prin care aceștia au solicitat reaudierea unor martori considerați importanți. Printre aceștia se regăsesc Ionuț Costea și fostul ministru de Finanțe, Florin Georgescu.
„În temeiul art.420 alin.5 Cod procedură penală încuviințează cererile formulate de reprezentantul Ministerului Public și apelantul intimat Grama Petrică și dispune readministrarea probei testimoniale constând în declarațiile martorilor Popescu Moise, Georgescu Florin, Ene Constantin, Mergeani Iancu, Costea Mircea Ionuț precum și administrarea probei constând în declarațiile martorilor cu identitate protejată George Rice și Radu Comănescu. Dispune efectuarea adresei către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-DIICOT pentru a prezenta martorii cu identitate protejată”, se arată în încheierea Curții de Apel București din 8 aprilie.
Tot atunci judecătorii au respins cererea Rompetrol de efectuare a unei noi expertize financiare contabile, cu motivarea că s-a făcut deja una la urmărire penală, moment la care părțile au putut să-și spună punctul de vedere prin experții parte. S-a mai respins și audierea unor auditori libieni, Mahmood Hassan și Fathi Garianni și reprezentanților legali ai Repsol Exploaracion SA, în legătură cu acuzația de delapidare de către Patriciu a creanței Libia.
Procesul s-a amânat inițial pentru 15 aprilie, dar la acea dată magistrații au fost nevoiți să amâne din nou cauza pentru 29 aprilie, ca urmare a faptului că Dinu Patriciu nu fusese citat corect.
Cristi Ciupercă