4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 15:49
No menu items!

Fostul director de la Cantacuzino, despre cum a apărut noul coronavirus

spot_img

Şeful Centrului Național de Referință pentru Gripă, şi fost director al Institutului Cantacuzino din București, prof. dr. Viorel Alexandrescu, face lumină în privinţa coronavirusului şi ne spune dacă a fost sau nu creat în laborator, așa cum se vehiculează.

Specialistul Viorel Alexandrescu a declarat că SARS CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator, potrivit adevarul.ro.

„Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă.

Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”, a spus prof. Alexandrescu.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei:

„Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu, cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou.

Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime”, a declarat dr. Alexandrescu.

„În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate”, adaugă specialistul.